WAARNEMER DOORGRONDEN OPLOSSING INZICHT
Bent u op zoek naar een Mediator
in Nieuw-Vennep of Haarlemmermeer: neem contact op met ALIDA NOORDERMEER!
Telefoon: 06 – 222 429 94
E-mail: Alida@Atmavit.nl

ATMAVIT MEDIATION
Dotterbloemstraat 5
2153 ES Nieuw-Vennep
 ECHTSCHEIDINGSMEDIATION
 

Een echtscheiding kan worden begeleid met Mediation. Je schakelt een mediator in als je met elkaar niet meer het gesprek goed kunt voeren omdat de relatie is verstoord. Mediation heeft relatieherstel in de communicatie op het oog. Dit klinkt paradoxaal bij een echtscheiding, toch zullen ouders na een scheiding met elkaar moeten blijven communiceren over de kinderen.

Het komt ook voor dat partners uit elkaar willen, maar de onderlinge sfeer wel goed willen houden. Alida zorgt ervoor dat het gesprek met elkaar op gang komt en zorgt voor de financiële en juridische ondersteuning. Haar motto is: scheiden doe je samen. Zij werkt nauw samen met een advocaat Familierecht.
Proces Echtscheiding

WAARNEMER
Scheiding tussen partners gaat vaak met veel pijn, verdriet, angst en verwijt gepaard. In aanvang gaan de gesprekken over het probleem waardoor scheiding gewenst is. Waarom wil de ene partner scheiden en de ander niet? Wat is er tussen partners in komen staan? Wat nemen partners waar aan oorzaken van de verwijdering naar elkaar? Is er boosheid en hoe uit deze zich? Op welke manier communiceren partners met elkaar? Met partners worden de onderliggende patronen onderzocht en hoe de scheidingswens heeft kunnen ontstaan. Het is heel goed mogelijk dat inzicht in deze patronen partners weer dichter bij elkaar brengt.

DOORGRONDEN
Dit is een verdere verdieping van de scheidingswens. Er is tussen partners een situatie van verwijdering ontstaan en welke factoren hebben hierin een rol gespeeld. Elke partner heeft bij een echtscheiding een eigen verhaal, een eigen beleving, een eigen interpretatie. Kunnen deze verhalen nog wel of niet meer verbonden worden. In deze fase wordt duidelijk of de scheidingswens van de ene partner wordt doorgezet naar een scheidingsmelding dat geen ruimte meer biedt voor alternatieve oplossingen. Alida ondersteunt partners hierbij.

OPLOSSING
De scheidingsmelding luidt de fase in van afspraken maken over de financiële afwikkeling van het uit elkaar gaan en indien partners zijn gehuwd over het uitwerken van een echtscheidingsconvenant. Alida zorgt ervoor dat al deze facetten in goede banen worden geleid. Indien er kinderen zijn wordt een alimentatieberekening gemaakt en een ouderschapsplan opgesteld. Alida spreekt bij voorkeur zelf ook met de kinderen. Vaak is er een woning met een hypotheek en zal er een verdeling gemaakt moeten worden van de bezittingen en schulden. Dit geldt niet alleen voor partners die in gemeenschap van goederen zijn gehuwd. Om de berekeningen te kunnen maken zullen de partners veel gegevens moeten verstrekken. Deze fase vraagt meer sturing en tegelijkertijd aandacht voor een evenwichtige communicatie tussen partners. De oplossing is wat partners met elkaar afspreken en vastleggen in een convenant en/of een ouderschapsplan.

INZICHT
Totaal inzicht is ontstaan als partners het mediationtraject afsluiten met ondertekening van een convenant en/of een ouderschapsplan. Het zetten van de handtekening is een spannend en tegelijkertijd een bevrijdend moment. Het is zover en de wegen van partners scheiden nu echt. Indien partners in gemeenschap van goederen zijn gehuwd of er is sprake van geregistreerd partnerschap zal een verzoekschrift tot scheiding ingediend moeten worden bij de Rechtbank. Alida werkt samen met een advocaat die dit gedeelte verzorgt. De Rechtbank geeft een beschikking en akte van berusting af. De echtscheiding is definitief als deze is ingeschreven in het register van de Burgerlijke Stand.


 

  © 2009 Atmavit - Sitemap - Design: Nuances - Bouw: Web Revolutions