WAARNEMER DOORGRONDEN OPLOSSING INZICHT
Bent u op zoek naar een Mediator
in Nieuw-Vennep of Haarlemmermeer: neem contact op met ALIDA NOORDERMEER!
Telefoon: 06 – 222 429 94
E-mail: Alida@Atmavit.nl

ATMAVIT MEDIATION
Dotterbloemstraat 5
2153 ES Nieuw-Vennep
 Doorgronden

"De ware leider blikt in de diepte en dwaalt niet over het oppervlak. Hij zorgt voor de vrucht en laat de bloem voor wat zij is. Hij laat het een en kiest voor het ander" - Tao Te King

Het werkelijke probleem ligt vaak diep verborgen en blijft sudderen en groeien. Het gaat om voorvallen waarover niet meer gesproken wordt, het gaat om moeilijkheden binnen relatie of huwelijk, het gaat om samenwerkingsproblemen. Meestal spelen ze al langer en hebben vele lagen in zich, vergelijk de boomringen van een boom. Hoe meer ringen hoe moeilijker het is om tot de kern door te dringen. Vaste overtuigingen / opvattingen zijn niet gemakkelijk in een ander daglicht te plaatsen. Het doorgronden van de kern in een conflict geeft zicht op de diepere emotionele lagen en waardenpatronen. Hoe ver is het escalatieniveau? Is nog herstel mogelijk?

Casus. De emoties in de teams lopen hoog op. De verhalen zijn diffuus en gekleurd. Medewerkers slapen slecht, nemen de verhalen mee naar huis, trekken partij al dan niet onder groepsdruk en spreken in zwart-wit termen van “die eruit en anders... ”. De conflictverkenning wijst uit dat er al vele jaren dieper liggende cultuurverschillen zijn tussen beide teams en dat deze door de leidinggevende steeds met de mantel der liefde zijn bedekt. Het escalatieniveau is hoog. De verkenning geeft een ander inzicht in de oorzaken van het conflict dan aanvankelijk gedacht.


  © 2009 Atmavit - Sitemap - Design: Nuances - Bouw: Web Revolutions